Om Bröderna Miller

Miller är idag ett familjeföretag i femte generationen. Det kan vi tacka bröderna Justus och Fritz Miller för. Eller kanske deras far, för det var i pappas vapensmedja i Printzeryd utanför Bankeryd i norra Småland som bröderna började gjuta möbelbeslag. Året var 1903 och mycket snart växte man ur vapensmedjan och flyttade in till Bankeryd där en stor och ”modern” fabrik byggdes vid järnvägen, faktiskt på samma ställe som Millers ligger än idag.

1936 tog sonen Einar över verksamheten. När Einars son Birger i sin tur tog över i slutet av 1960-talet tillverkades delar till Volvos sportbil P1800 men även grillar till den andra svenska biltillverkaren SAAB. Andra produkter var den populära TV-kannan - och förgyllda telefoner av Cobra-modell till shahnen av Iran!

I början av 1980 lades den egna tillverkningen av beslag ner och man inriktade sig på grosshandel– men också på badrum! Birgers son Christer hade upptäckt att den engelska marknaden led stor brist på vackra badrumsmöbler och beslöt att tillgodose det behovet. Egendesignade badrumskollektioner och tillbehör blev snabbt populära på de brittiska öarna och 1987 kunde Christer återvända till Sverige och Bankeryd som framgångsrik företagare för att ta över verksamheten i Bröderna Miller. I dag, över 110 år senare är företaget fortfarande lika intresserade av att leverera kvalitetssaker som håller för både öga och tidens tand.